Наші автори

Богдан Кириєнко

Письменник

Будьмо знайомі, любий Читачу!

Я, Кириєнко Богдан Костянтинович, народився в місті Києві 25 листопада 1990-го року, в родині священика та викладача теології Кириєнка Костянтина Анатолійовича, й вельми обдарованого й талановитого психолога Кириєнко Діни Парфенівни. Від них Ваш автор успадкував терпіння, стійкість, віру, а також безмірний інтерес до філософії, богослов’я, релігієзнавства, філологічних наук, до життя в цілому, й до всіх його проявів зокрема; до природи, людини й мистецтва.

Зростав я в одному з найнепривітніших мікрорайонів київського лівобережжя, в царстві хрущовок, в оточенні старих заводів (радянських і дореволюційних), і кількох гілок залізниці. Умови для творчості були досить мізерними, але завдяки батькам, які всебічно розвивали мою фантазію, це «оточення» тільки сприяло розвитку моєї уяви.

З 1998 – 2008 рр. навчався у загальноосвітній школі №31, яка з 2006-го року отримала статус спеціалізованої. По її закінченню вступив до НПУ ім. М.Драгоманова на історичний факультет, де й отримав відповіді на всі свої численні запитання з приводу історії рідного краю, стародавнього світу й численних таємниць ХХ століття.

Захоплення теологією привело мене у 2010-му році на церковну службу, на якій Ваш автор і дотепер старанно виконує покладені на нього обов’язки.

Перші поетичні рядки були написані у травні 2005-го року. З тих пір я полюбив Поезію, як рідну сестру, й не розлучаюся з нею ні на хвилину. Тож паралельно зі шкільним, університетським і церковним навчанням, я навчався на дозвіллі письменницькій майстерності.

Влітку 2014-го познайомився з поетом Вадимом Крищенком, який долучив мене до пісенної творчості, й дав ряд важливих порад, як правильно підбирати рими та будувати вірші.

Наприкінці весни 2019-го року видавництво «Зелений пес», про яке я дізнався у травні від батьків, люб’язно згодилося опублікувати мою першу збірку поезій «Щироцвіття». Нині готується вийти друком уже друга поетична книга «Земля правди Його». І цим я завдячую моїй рідній мамі Діні Парфенівні, рідному батькові Костянтинові Анатолійовичу, головному редактору пані Олені, панам видавцям братам Капрановим, усьому дружньому персоналу видавництва «Зелений пес», і звичайно ж, Господу Богу, Який дає можливість мені творити.

Отож якщо хто запитає мене, звідки я черпаю своє натхнення? Ваш автор сміливо відповість: «Із Його святої науки».