Наші автори

Катерина Бондаренко

Дитяча письменниця

Бондаренко Катерина – починаюча талановита авторка, яка вже завоювала прихильність багатьох маленьких читачів та їх батьків. Її казки сповнені світла і добра, вони завжди вказують шлях до радості, незважаючи на перепони і складнощі. Діти відчувають важливість віри в себе, дослухання до свого серця, почуттів та мрій.

Бондаренко Катерина народилась і живе в місті Одесі, виховує двох дітей – Мирослава і Соломійку, які завжди є першими читачами її казок, радниками і критиками. Авторка створює свої казкові світи у вільний від основної роботи час – вона докторка юридичних наук, професорка кафедри загальноправових дисциплін Національного університету «Одеська морська академія». Але така серйозна і далека від фантазії діяльність не заважає Катерині завжди пам’ятати про свою внутрішню дитину та дослухатись до неї.

Авторству Катерини Бондаренко належать твори:

– «Повітряна кулька» (збірка казок «Щастя у віконці», 2018 р.);

– «Як Сніговик знайшов друга і не тільки» (укр. та рос. мовами, 2018 р.);

– «Как у Ежика иголки появились» (наклади 2020 р.);

– «Маленьке щастя» (збірка творів «Щастя завжди поруч», 2020 р.);

– «Велика мрія маленького равлика» (рос. мовою 2021 р., укр. мовою 2022 р.);

– казки «Повітряна кулька», «Мамина квіточка», «Казка про справжнє ім’я» (збірка творів письменників Одещини для дітей дошкільного віку «Барабулька», 2021 р.)

Катерина Бондаренко почала видавати свої казки невеликими накладами – 300 екземплярів, однак, казки так сподобалися читачам, що кількість накладів постійно збільшується, а остання казочка «Велика мрія маленького равлика» виходить накладом вже у 1000 екземплярів. Саме ця казка була відмічена схвальними відгуками журі міжнародного Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури, потрапивши до шорт-листа найкращих творів Корнійчуковської премії 2021 року, та отримала високу оцінку і рекомендацію Володимира Григоровича Рутківського.

Окрім цього Бондаренко Катерина проводить заняття у школі маленьких письменників «Пиши легко», спілкуючись з дітьми та підлітками, обговорюючи з ними класичні та сучасні літературні твори, шукаючи натхнення в їх світлих мудрих серцях.