Наші автори

Володимир Нікітенко

Письменник, поет, філолог, у 2012-ому заснував студію анімації «Good Deeds Animation», що знімає серіали та повнометражні мультфільми.

Володимир Олександрович народився 26 липня 1977 року в місті Ровеньки Луганської області.

Почав друкуватися в студентській газеті Луганського університету у 1996 році.

У 1997 вийшов перший поетичний збірник автора російською – «Смехотворения».

За освітою – філолог. У різні часи працював учителем, вихователем, ведучим на радіо, сценаристом, телевізійником, в бізнесі.

У 2012-ому заснував студію анімації «Good Deeds Animation», що знімає серіали та повнометражні мультфільми.

Першу книжку для дітей «210 добрих справ» написав і видав у 2013 році. Ця історія лягла в основу мультсеріалу «210 добрих справ», що з’явився на телеекранах навесні 2021-го. Це захоплююча історія про Еммі та Кіта, сестричку і брата, які мусять пройти через різні випробування та зробити так, щоб їхня дружна сім’я знову була разом. Для цього треба перехитрити таємничу Машину Часу, яку винайшов їхній батько, та виправити минуле

«Нікчеми» (2019) – є повір’я, що кожні 400 років ми приходимо в цей світ, щоб виправити помилки таких самих нас, але попередніх. А це означає, що в минулих поколіннях жили такі самі — ми, хіба що — трохи дурніші. Однак, є одна проблема: Ми-сучасні не знаємо, які саме помилки зробили Ми-минулі, і продовжуємо повторювати одні й ті ж дурниці з покоління в покоління, не даючи собі шансу стати кращими. Але давайте уявимо, що одного разу хлопчик Фортунато зустріне себе-минулого і себе-майбутнього! А разом з тим — спробує з’ясувати, хто з них в якому з поколінь напартачив, і чому ж вони втрьох такі Нікчемні…

На основі книги створено сценарій для повнометражного анімаційного мультфільму «Нікчеми». Фільм уже розробляється студією анімації «Good Deeds Animation».

 «Крадій Спогадів» (2019) – актуальна дитяча казка про боротьбу сміливих дітлахів з таємничим Кримським Згадкожером, заради повернення друзів, їх спогадів та рідної землі.

Чим особлива ця книга? Через казкову призму автор розповідає малечі про часточку нашої історії, країни, яку врятувати може тільки сміливість та любов наших дітей. Пройшло сім років з того часу, як Крим став окупованою ворогом територією України. Дітки, народжені у недалекому 2014 році вже пішли до школи, але вони не мають ніяких спогадів про літо на березі Чорного моря, про аромати ялівця на стежках гори Чатир-Даг, про український Крим, що потроху для багатьох перетворюється на далекий спогад.

У 2020-му році виходить нова пригодницько-фантастична повість автора «Тортик, «Тайфун» та сьоме життя Біди Тетянівни». У ній автор знову досліджує тему подорожей у часі, цього разу – із допомогою містичної вуличної кішки з екзотичним ім’ям – Біда Тетянівна. Стрімкий сюжет, що тримає увагу, та фірмовий гумор автора зробили появу книги помітною подією на книжковому ринку України. Крім того,  книга має важливу соціальну складову – привернути увагу читачів до непростої долі котиків без господарів – 10 гривень з продажу кожної книги перераховуються на підтримку благодійної організації Happy Paw (Щаслива лапа).

Пригоди вас самі знайдуть! Особливо, якщо ви живете не в найприємнішому місті, а енергії та ідей — хоч греблю гати! А ще — ви маєте зробити все можливе, щоб урятувати собаку. І навіть — неможливе. Тому що суперечити Долі безглуздо, адже так? Чи ні?.. Утім, навіть якщо ви — найхоробріші відчайдухи в світі, озброєні найкращими патиками й оточені безліччю вірних друзів, вам усе одно не впоратися без допомоги звичайнісінької… кішки! Чи не дуже звичайної, хто ж тих котів знає! Та навіть цього може виявитися недостатньо! Допоки ви не з’ясуєте, якої саме миті в минулому все пішло шкереберть… 

«210 добрих справ: Темні часи» (2021) – у лютому 2021 року у видавництві «ДІПА» виходить продовження неймовірної історії про Машину Часу, що живиться енергією добрих справ.

Минуло кілька років, діти сім’ї Гудіні виросли, у них свої інтереси, тому доводиться докладати все більше зусиль, щоб наповнювати Машину Часу добрими справами. Це ж так нудно! Та що, як інша енергія може зарядити її не гірше? Може, це шанс для Кіта нарешті стати зіркою в школі? Але чи не приведе це до непередбачуваних змін? Може й ні, але…

 «Зануда Рауль і Лист Старої Маркізи» (2021) – перша частина серії детективів для підлітків, що вийшла у видавництві «Зелений Пес»

Що буде, якщо до двох хлопців-школярів додати за­гадкового листа двадцятирічної давнини, двох сестер-близ­нючок та блискавку? Не знаєте? А буде справжній карколомний детектив!..Тільки обережно — книжка захоплює і вже не відпу­скає. Начувайтеся!

З 2013 року автор провів понад 100 презентацій книг та майстер-класів у книгарнях, бібліотеках, школах та будинках творчості по всій Україні. У 2014 році мав виступ на Книжковому Форумі у Львові.

«Я – несправжній письменник, ця функція є швидше супутньою, – розповідає Володимир Нікітенко. – Всі історії спершу задумувалися як сценарії до анімаційних фільмів, тому книги – це наче “страховка” на випадок, що з якихось причин вони можуть не з’явитися на екранах. А ще – суттєва підтримка вже екранізованим історіям. Врешті, треба дати можливість людям сказати: “А книга – краще!..”»

Варто окремо виділити важливу характеристику творів письменника: в своїх історіях автор не моралізує, а дуже м’яко, з гумором говорить про вічні цінності – добро і зло, та риси, що так важливі для сучасних дітей, які ростуть в епоху гаджетів та браку живого спілкування з ровесниками, – впевненість у собі та цінність часу.

У творах письменника виразно відчувається енергія добра та справедливості. Мова автора – багата і легка, сповнена яскравих неординарних образів та метафор, небанальні сюжети та рідкісний гумор перетворюють читання його книг на пригоду, коли той самий Час – завмирає.